Algoryx är stolta över att jobba för en jämställd teknikbransch!

Det är inget nytt att fler kvinnor behövs inom teknikbranschen. För att öka kvoten är det viktigt att få fler tjejer att söka sig till en teknisk inriktning i sina gymnasie- och universitetsval, men det finns faktiskt fler möjligheter. Ungdomsföretaget JämställdTeknik har intervjuat tre av Algoryx kvinnliga ingenjörer som berättar om hur man också lite senare i livet kan byta bana och välja en teknisk inriktning. JämställdTeknik har nu utsetts till Årets UF-företag i Västerbotten 2021 för sitt arbete med Algoryx och andra teknikföretag. 

Johanna, Sandra och Sabina sadlade om och blev ingenjörer!

Intervju med Johanna Liljedahl, Sandra Ålstig och Sabina Andersson. Video: JämställdTeknik UF.

JämställdTeknik UF har intervjuat Johanna Liljedahl och Sandra Ålstig som båda är civilingenjörer och anställda på Algoryx. Sabina Andersson avslutar precis sitt examensarbete på Algoryx är även hon nästan färdig civilingenjör och kommer att åtminstone arbeta på Algoryx över sommaren.  I intervjun återkommer ett intressant mönster med tre tjejer som först valt andra inriktningar för studier och arbete för att sedan läsa Tekniskt basår och därefter civilingenjörsprogram. Det är aldrig för sent att byta inriktning och söka sig till teknikbranschen – se bara på våra lysande exempel på Algoryx. Fler tjejer och förebilder behövs!

JämställdTeknik Årets UF-företag i Västerbotten 2021

Grundarna av JämställdTeknik, Aja Tomic, Julia Izarra Lechuga och Ebba Hampusson. Bild: JämställdTeknik UF

JämställdTeknik UF drivs av Aja Tomic, Julia Izarra Lechuga och Ebba Hampusson som alla tre går sista året på teknikprogrammet på Minervaskolan. JämställdTeknik UF erbjuder en tjänst för att skapa en mer jämställd teknikbransch genom att väcka intresse för teknik och teknikutbildningar. Fokus ligger på en jämställd utveckling och en utjämning av könsfördelning på tekniklinjen. Vi på Algoryx är stolta över att vara ett av de företag JämställdTeknik arbetat med, vilket bland annat resulterat i videointervjun med tre av våra kvinniliga ingenjörer och annan information som fått god spridning i sociala medier. 

Här berättar de mera om sitt arbete: https://www.youtube.com/watch?v=lGMr5Nq9X_U 

Skellefteå kommun är tävlingsvärd formulerar motivationen för utmärkelsen så här: 

“Med ett brinnande engagemang och stark försäljning är vinnaren av Årets UF-företag rätt i tiden. Genom att läsa av och förstå marknaden erbjuder UF-företaget en del av lösningen på en av samhällets största utmaningar. Affärsidén andas innovation och med de teknikinvesteringar som vi har framför oss ser framtiden ljus ut.”

Vi på Algoryx håller med och önskar Aja, Julia och Ebba ett stort lycka till i SM-finalen i Stockholm, samt i deras fortsatta utbildning och arbete.